Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розширив карантинні обмеження: в "червоній" зоні на вулицях треба носити маски

Реклама

Уряд постановою від 22 березня 2021 р № 230 оновив перелік обмежувальних протиепідемічних заходів (постанова №1236), зокрема:

1. Негативний результат ПЛР-тесту тепер обов'язкова умова для в'їзду іноземців в Україну. Тест має бути проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону.

Громадяни України при в'їзді мають надати негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин або піти на самоізоляцію та встановити й активувати мобільний додаток системи "Вдома". У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадянин України підлягає обсервації.

Зверніть увагу! Прикордонники перевіряють встановлення мобільного додатка під час перетину кордону.

2. На території з "помаранчевим" рівнем епідемічної небезпеки дозволили встановлювати рішенням місцевих комісій з питань ТЕБ та НС додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, у разі:

- кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх семи днів на території окремої територіальної громади перевищує 70;

- кількість виявлених нових випадків COVID-19 протягом останніх семи днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50 та більше відсотків.

3. На території регіонів, на яких установлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки, додатково забороняється:

  • діяльність ринків, крім продовольчих;

  • проведення планових госпіталізацій (крім пологів, допомоги вагітним, пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями, паліативної допомоги, третинної медичної допомоги, невідкладних заходів з госпіталізації);

  • робота підвісних канатних доріг;

  • перебування на територіях загального користування без вдягнутих масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Відповідно до ст. 13 Закону про благоустрій населених пунктів до території загального користування належать:

а) парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки - пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

б) пам'ятки культурної та історичної спадщини;

в) майдани, площі, бульвари, проспекти;

г) вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;

ґ) пляжі;

д) кладовища;

е) інші території загального користування;

2) прибудинкові території;

3) території будівель та споруд інженерного захисту територій;

4) території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

Рішення щодо карантинних обмежень на транспорті прийматимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області.

Нагадаємо про штрафи за порушення маскового режимудля бізнесу і для громадян.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини