Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як перевірити своїх бізнес-партнерів перед укладенням договору

Реклама

У Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків надали рекомендації, яким чином можна застрахувати себе від несподіванок в роботі зі своїми бізнес-партнерами. 

1. Перевірте їхні дозвільні документи щодо отриманих послуг та товарів (ліценції, дозволи, тощо). Вид економічної діяльності повинен відповідати наданим послугам або реалізованим товарам.

Наприклад:

  • будівельні послуги - ліцензія на будівництво (перевірте на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України);

  • підакцизні товари (тютюнові вироби, лікеро-горілчані вироби та пальне) - ліцензія на виробництво, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами (перевірте на сайті ДПС).

2. Перевірте відсутність податкового боргу. Зробити це можна на сайті ДПС. 

3. Перевірте наявність земельної ділянки (власної чи орендованої) та нерухомого майна. Зробити це можна в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та в Публічній кадастровій карті на сайті Держгеокадастру. 

4. Перевірте трудовий ресурс бізнес-партнера, чи має він кваліфікований персонал для сфери надання послуг. 

5. Перевірте, чи має він основні засоби для здійснення операцій (наприклад, для послуг зберігання, транспортування, відвантаження або переробки). Звертайте увагу на об'єкти, що будуть задіяні в цій діяльності та їх зв'язок з вашим потенційним бізнес-партером. Цю інформацію кожен платник податків надає до органів ДПС. 

6. Перевірте чи фігурує ваш потенційний бізнес-партнер у судових тяжбах. Зробити це можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

7. Для перевірки надійності ділового партнера достатньо знати податковий номер або ж точну назву підприємства.

_

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів, надасть оцінку компаній за 19 індикаторами ризиків та покаже проблеми варті уваги: часті зміни керівництва, відсутність даних про кінцевих бенефіціарів, статутний капітал. Крім того, можна налаштувати моніторинг компаній та отримувати email-сповіщення про оновлення реквізитів, нове керівництво, відкриття судових справ. Замовляйте LIGA360 сьогодні та будьте впевнені у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини