Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності Ліцензійні умови проведення азартних ігор

Реклама

Уряд постановою від 31 березня 2021 р. № 300 затвердив Ліцензійні умови провадження діяльності з надання послуг у сфері організації та проведення азартних ігор. Документ набув чинності сьогодні, 6 квітня.

Ліцензіати не можуть перебувати під контролем резидентів держав, що здійснюють збройну агресію проти України або дії яких створюють умови для виникнення воєнного конфлікту та не можуть діяти в інтересах таких осіб. Також вони не можуть належати до осіб, діяльність яких обмежена санкціями.

Ділова репутація керівника, головного бухгалтера або особи, на яку покладено обов'язок ведення бухгалтерського обліку, власників істотної участі та кінцевих бенефіціарних власників здобувача ліцензії повинна бути бездоганною.

Ознаками відсутності бездоганної ділової репутації є:

  • позбавленння права займати певні посади або займатися певною діяльністю;

  • не погашена або не знята в установленому законом порядку судимість, у тому числі за злочини проти громадської безпеки, злочини проти власності, злочини у сфері господарської діяльності, злочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж і мереж електрозв'язку та злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг;

  • особа була керівником, головним бухгалтером або власником істотної участі у фінансовій установі не менше шести місяців протягом одного року до відкликання/анулювання всіх ліцензій у такої фінансової установи, відсторонення керівництва від управління фінансовою установою та призначення тимчасової адміністрації;

  • особа була керівником, головним бухгалтером або власником істотної участі у фінансовій установі не менше шести місяців, якщо таку фінансову установу в цей період або протягом одного року після цього було визнано банкрутом та/або піддано процедурі примусової ліквідації (застосовується протягом 10 років з дня визнання фінансової установи банкрутом);

  • наявність інформації, що особа включена до переліку осіб, пов'язаних із терористичною діяльністю або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, в установленому законодавством порядку;

  • особа була керівником, головним бухгалтером або особою, на яку покладено обов'язок ведення бухгалтерського обліку, власником істотної участі та кінцевим бенефіціарним власником суб'єкта господарювання, щодо якого встановлено протягом останніх трьох років компетентними органами або судом порушення вимог законодавства про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму, законодавства про запобігання корупції.

Для отримання ліцензії здобувач ліцензії подає до органу ліцензування заяву за формою згідно з додатком 1 та документи, перелік яких визначено Ліцензійними умовами.

У разі відсутності у здобувача ліцензії кінцевого бенефіціарного власника, зокрема кінцевого бенефіціарного власника її засновника, якщо засновник - юридична особа, зазначається обґрунтована причина його відсутності.

Інформація про структуру власності здобувача ліцензії подається у формі схематичного зображення із довільним викладенням такої інформації про всіх осіб, які прямо або опосередковано володіють цією особою самостійно чи спільно з іншими особами або незалежно від формального володіння мають можливість значного впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи.

У разі наявності у структурі власності здобувача ліцензії іноземних юридичних осіб та/або осіб, які не перебувають у громадянстві України і є громадянами (підданими) іншої держави або держав, трастів, інших подібних правових утворень, до схематичного зображення структури власності також мають додаватися офіційні документи, що підтверджують належність цим особам, трасту та/або іншим подібним правовим утворенням корпоративних прав у цій юридичній особі.

У разі наявності у структурі власності здобувача ліцензії кінцевого бенефіціарного власника до схематичного зображення структури власності також мають додаватися офіційні документи, що підтверджують можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або діяльність юридичної особи (зокрема через ланцюг контролю/володіння).

Контролювати ризики та слідкувати за репутацією компанії - просто з Liga360: Керівник. Ви отримаєте інструменти бізнес-розвідки та перевірки контрагентів, моніторинг ключових ЗМІ та автоматичні сповіщення про персону/бренд в Telegram. А ще Liga360 дає можливість слідкувати за змінами законодавства та судових рішень. Замовте Liga360 та оцініть усі переваги ІТ-рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини