Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантинні обмеження знову оновили

Реклама

7 квітня на урядовому засіданні було прийнято постанову № 310, якою черговий раз внесли зміни до карантинних правил. Зокрема, в "червоних" зонах дозволили торгівлю садівним матеріалом та надання послуг з прання та хімчистки.
Крім того, Кабмін виключив необхідність наявності ПЛР-тестів для іноземців та осіб без громадянства віком до 12 років.

Оновлені й вимоги щодо самоізоляції при в'їзді в Україну. Тепер вони поширюються також на іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, які перетинають державний кордон на в'їзд в Україну, крім:

  • осіб, які не досягли 12 років;

  • водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;

  • осіб, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

  • осіб, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону.

Особи, які підлягають самоізоляції у зв'язку з перетинанням державного кордону або контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи “Вдома”. У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка особа підлягає обсервації. Раніше це правило поширювалося тільки на громадян України.

Нагадаємо, ПЛР-тест для в'їзду в Україну можна зробити за 72 години, а не 48

Отримайте безкоштовний 2-тижневий тест преміум-функцій LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів для захисту бізнесу. Дозволяє перевірити контрагентів, захистити нерухомість від рейдерства, автоматично сповіщає про зміни законодавства. Встигніть замовити тестовий доступ до 28 квітня тут.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини