Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новим фермерським господарствам збільшили розмір бюджетної субсидії

Реклама

Аграрії зможуть отримати державну субсидію в сумі 5000 гривень на гектар, але сумарно не більше 100 тисяч гривень на одне господарство. Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабміну 21 квітня.

Постановою також пропонується спростити механізм надання підтримки фермерським господарствам та усунути адміністративні перешкоди при її отриманні.

Для того, щоб отримати фінансову допомогу, фермеру не потрібні будуть довідки про відсутність заборгованості перед Укрдержфондом, а також про наявність поголів'я корів станом на 1 липня. Така інформація вже перевірятиметься розпорядниками централізовано.

Відомості із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою, будуть подаватися фермерськими господарствами лише для отримання субсидії на 1 га.

Розмір бюджетної субсидії новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення збільшено з 3000 грн до 5000 грн на 1 га, але не більше 100 тис. грн на одного отримувача.

Також скасовано комісію з надання таких дотацій.

Для новостворених фермерських господарств ще запроваджується новий напрям підтримки -  виплати у розмірі 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу за такими напрямами: зоотехнія, ветеринарія, агрономія, органічне виробництво, екологічне управління, бухгалтерський та управлінський облік, оподаткування, залучення фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікація сільськогосподарської діяльності.

ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплексний інструмент LIGA360 для агробізнесу, який дає змогу команді працювати в єдиному робочому просторі. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів містить головні інструменти, які допомагають відстежувати зовнішні ризики й ухвалювати сильні рішення для втримання лідерських позицій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини