Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включаються до доходу ФОП-лікаря суми за договором з Національною службою здоров'я

Реклама

Головне управління ДПС у Харківській області у ІПК від 16.04.2021 р. № 1569/ІПК/26-15-24-19-12 розглянуло запит щодо включення до доходу фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку суми коштів, які сплачуються за договором з Національною службою здоров'я України.

Платник податків у своєму зверненні зазначив, що є ФОП - платником єдиного податку третьої групи та отримує дохід від надання медичних послуг населенню, у тому числі, в рамках програм медичних гарантій. Платник запитує, чи необхідно включати до доходу платника єдиного податку кошти, які сплачуються їй за договором з НСЗУ про медичне обслуговування населення.

Податківці зазначили, що оскільки кошти, які надходять фізичній особі - підприємцю - платнику єдиного податку на підставі укладеного договору про медичне обслуговування населення фактично є оплатою наданих таким платником послуг і не мають цільового призначення, тобто кошти можуть бути використані платником податків на будь-які інші цілі (наприклад, на оплату оренди приміщення, виплату заробітної плати найманим працівникам, оплату комунальних послуг, тощо), то з метою оподаткування сума отриманих коштів включається до доходу фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку та оподатковується єдиним податком відповідно положень глави 1 розділу XIV ПКУ.

Малий бізнес потребує великих зусиль. LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360:Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини