Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробникам крафтового пива зменшать акциз та скасують ліцензію на оптову торгівлю

Реклама

Рада прийняла за основу законопроект № 5119 щодо спрощення господарської діяльності з виробництва пива.

Проектом пропонується визначити термін «малі виробники пива» - суб'єкти господарювання (у тому числі іноземні суб'єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва), які здійснюють за повним технологічним циклом виробництво пива в об'ємі, що не перевищує 200 000 гектолітрів на рік, використовують приміщення, які фізично знаходяться відокремлено від території будь-якої іншої пивоварні та не виробляють пиво на підставі договору (ліцензії) про право використання торгової марки або виробничого процесу іншого виробника.

Малі виробники пива не повинні бути пов'язаними особами з іншими виробниками пива. Якщо два або більше пивоварних заводи співпрацюють, об'єднаний  річний обсяг продукції не перевищує 200 000 гектолітрів на рік, такі пивоварні заводи розглядаються як єдиний незалежний пивоварний завод.

Також проект передбачає:

- встановлення необмеженого строку дії ліцензії на виробництво пива, вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових;

- скасовує обов'язкову атестацію виробництва кожні п'ять років;

- скасувує необхідність отримання окремої ліцензії на оптову торгівлю;

За неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) алкогольних напоїв малими виробниками пива та малими виробниками виноробної продукції буде встановлено штраф у розмірі 1700 гривень.

Крім того, прийнято за основу проект № 5118, метою якого є встановлення знижених ставок акцизного податку на алкогольні напої (пиво) для малих виробників пива.

Зокрема, змінити схему нарахування ставки акцизного податку на пиво для малих виробників пива відповідно до положень Директиви 92/83/ЄEC, встановивши її в розмірі 1,39 гривень на 1 літр пива (для інших виробників залишиться ставка 2,78).

Законодавство для підприємців змінюється щодня. Слідкуйте за змінами автоматично з LIGA360. Система сповістить про правки не лише документа в цілому, а й окремих абзаців. Придбайте LIGA360 сьогодні та отримайте доступ до повної бази нормативних актів й аналітики для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини