Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українським виробникам миючих засобів обмежать використання фосфатів

Реклама

Держпродспоживслужба взяла участь у розробці проекту змін до Технічного регламенту мийних засобів, якими мають обмежити використання фосфатів.

Вміст фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах, що використовуються як для побутового, так і для промислового прання та миття, зменшуватиметься поетапно.

«Багато виробників мийних засобів у інших країнах вже відмовилися від використання фосфатів, які можуть негативно впливати на здоров'я людей і стан навколишнього середовища, та перейшли на безпечніші альтернативи. Держпродспоживслужба підтримує прийняття цього важливого рішення в Україні», - розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Крім того, планується оновити Перелік національних стандартів щодо визначення методів проведення випробування мийних засобів та внести на розгляд Кабінетові Міністрів проект Плану заходів з державного ринкового нагляду та державного контролю продукції щодо відповідності мийних засобів вимогам Технічного регламенту мийних засобів.

Хочете перевірити що про вас пишуть ЗМІ? У LIGA360: Керівник можна налаштувати моніторинг ТОП-200 українських медіа. А ще користувачі системи отримують понад 50 цифрових інструментів для вирішення щоденних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини