Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гарантовану суму відшкодування вкладів планують збільшити втричі

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №5542-1, який дозволить поетапно підвищити гарантовану суму вкладів спочатку до 400 000 грн, а з 1 січня 2023 до 600 000 грн.

Згідно з пояснювальною запискою законопроект також передбачає:

  • забезпечення плавності процесу та мінімізації можливих ризиків з метою набуття АТ "Державний ощадний банк України" статусу банку-учасника системи гарантування вкладів фізичних осіб;

  • вирішення питання щодо забезпечення фінансової стійкості системи гарантування вкладів фізичних осіб шляхом розрахунку необхідного значення цільового показника, встановлення розміру базової річної ставки регулярного збору та запровадження механізмів їх розрахунку та порядку встановлення;

  • досягнення необхідного рівня забезпеченості системи гарантування вкладів фізичних осіб;

  • запровадження положень щодо порядку проведення стрес-тестування системи гарантування вкладів фізичних осіб;

  • удосконалення механізмів надання Фонду кредитної підтримки з боку Національного банку України та Держави.

Законопроектом передбачено спеціальні механізми врегулювання щодо погашення зобов'язань за векселями, які були видані Фондом в 2015 і 2016 роках в обмін на облігації внутрішньої державної позики, держателем яких було Міністерство фінансів України шляхом перераховування відповідних коштів до загального фонду Державного бюджету України з урахуванням необхідності забезпечення фінансової стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Як бізнесу перевірити партнерів й конкурентів? Досьє на 6,5 млн юридичних осіб є у системі LIGA360. Спробуй з тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини