Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила зміни до процедури оскарження тендерної документації

Реклама

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів щодо вдосконалення системи оскарження публічних закупівель" (проект № 5309).

За інформацією прес-служби Верховної Ради Закон передбачає подання скарг у формі електронного документа шляхом заповнення уніфікованих форм. Крім того, у випадку оскарження тендерної документації суб'єкт оскарження зобов'язаний надавати докази наявності порушених прав та охоронюваних законом інтересів.

Передбачається підвищення прозорості процесу оскарження, зокрема завдяки публічності запитів органу оскарження та відповідей на них.

Також уточнено деякі положення у частині забезпечення функціонування електронного каталогу; включено лізинг до переліку послуг, на які поширюється дія Закону; уточнено види послуг, на які не поширюється дія Закону; уточнено строки оприлюднення інформації про закупівлю під час проведення спрощеної закупівлі тощо.

Крім того, змінами до Закону «Про запобігання корупції» до числа службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, віднесено уповноваженого з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Контролюйте репутацію бізнесу в період кризи. Автосповіщення про згадки в медіа є у LIGA360: Керівник. Дізнавайтеся про всі переваги системи за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини