Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє нова форма типового договору оренди землі в комплексі з водним об'єктом

Реклама

Кабмін постановою від 2 червня 2021 р. № 572 затвердив Типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом .

Це надасть можливість одночасно оформити оренду штучної водойми - ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою.

Рішення передбачає наступне:

  • укладатиметься один договір замість двох - на штучну водойму, земельну ділянку під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою;

  • типовий договір враховує інтереси інших водокористувачів, які здійснюють спецводокористування, та забороняє орендарям перешкоджати їхній діяльності;

  • орендар повинен здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об'єкта та дотримуватися встановлених режимів роботи.

Договори оренди водних об'єктів, укладені відповідно до Типового договору, затвердженого постановою від 29 травня 2013 р. № 420, діють до моменту закінчення строку їх дії.

Як уникнути людських помилок при укладанні договорів? Завдяки новому інструменту Contractum в LIGA360: Юрист. Автоматично аналізуйте текст договору, ризик-фактори щодо сторін та переглядайте нормативне оточення договорів. Замовляйте безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини