Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено вимоги до контрольної стрічки ПРРО

Реклама

Мінфін наказом від 29.03.2021 № 184, який набуде чинності з дня його офіційного опублікування, затвердив зміни до Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних.

Зокрема, визначено поняття контрольна стрічка ПРРО - електронні копії розрахункових документів, а також електронні копії фіскальних звітних чеків, які сформовані послідовно із додаванням у кожен наступний розрахунковий документ або фіскальний звітний чек хешу попереднього розрахункового документа або фіскального звітного чека та зберігаються в електронній формі ПРРО під час його роботи на період відсутності зв'язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу (в режимі офлайн) до моменту передачі розрахункових документів або фіскальних звітних чеків до фіскального сервера контролюючого органу.

ПРРО має забезпечувати

  • створення та зберігання контрольної стрічки на ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій у режимі офлайн до моменту передачі електронних розрахункових документів, електронних фіскальних звітних чеків до фіскального сервера контролюючого органу. Така передача завершується отриманням від фіскального сервера контролюючого органу підтвердження про доставку таких документів;

Також оновлено Порядок передачі інформації від реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів ДПС.

Зокрема, суб'єкти господарювання, які використовують ПРРО, повинні передавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв'язку інформацію у формі електронних копій розрахункових документів, електронних фіскальних звітів, електронних фіскальних звітних чеків та іншу інформацію, необхідну для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу, яка створюється засобами таких ПРРО.

Фіскальний сервер повинен забезпечувати можливість суб'єктам господарювання, які використовують ПРРО, в автоматичному режимі отримувати дані про електронні розрахункові документи від фіскального сервера контролюючого органу, необхідні для формування засобами ПРРО та передачі до фіскального сервера фіскальних звітів та електронних фіскальних звітних чеків за відповідний період.

Як економити час на підготовці звітності? З IT-рішенням LIGA360: Підприємець. Система має зручний календар сплати податків і подання звітів. Тут можна отримати шаблони актів, видаткових, довіреностей, рахунків. А з алгоритмами заповнення звітів і підтримкою у чаті - у вас не буде сумнівів щодо правильності документів. Замовляйте тестовий доступ сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини