Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли в Україні планують ввести офіційний обмін віртуальних активів

Реклама

21 липня Міністерство цифрової трансформації та представники індустрії віртуальних активів у межах форсайту «ВІРТУАЛЬНІ АКТИВИ В УКРАЇНІ - 2030» презентували фінальний звіт та дорожню карту розвитку нової галузі.

«Запуск ринку віртуальних активів - це потужний фактор економічного росту України. Його розвиток сприятиме створенню нових робочих місць, залученню інвестицій та посиленню конкурентоздатності нашої юрисдикції в міжнародному просторі. Водночас подальша розбудова цієї галузі потребує проактивної державної позиції та співпраці зі спільнотою фахівців. Завдяки форсайту «ВІРТУАЛЬНІ АКТИВИ В УКРАЇНІ - 2030» маємо дорожню карту розвитку нового ринку та команду мотивованих професіоналів, які готові втілювати в життя положення стратегії. Переконаний, що Україна зможе бути попереду інших країн у сфері віртуальних активів», - сказав заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Планується, що вже у липні 2022 року можна буде офіційно обмінювати фіат на віртуальні активи та навпаки.

У ході презентації було повідомлено, що вже у травні 2023 в Україні запрацює SuperApp - заміна для всіх фінансових додатків як фізичної особи, так і ФОП, що, скоріше за все, функціонуватиме як частина проєкту Дія. У додатку будть доступні QR-коди, е-гривня, масові платежі, токени торгових ліцензій, інвестування. Планується, що SuperApp матиме 1 млн щоденних активних користувачів.

З повною презентацією можна ознайомитися тут.

Ключові дати ваших договорів - під контролем. Це можливо з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Створіть тайм-лайн договору, стежте за виконанням умов, вчасно пролонгуйте ваші контракти. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини