Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки видаватимуть за 5 робочих днів

Реклама

Держпраці доручило керівникам своїх територіальних органів опрацьовувати запити на отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки/експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки у строк до 5 робочих днів.

Дорученням передбачається зміна в організації розгляду документів щодо реєстрації та видачі дозволів. У результаті буде запроваджена постійна практика - вони розглядатимуться у строк до 5 робочих днів, що менше граничних термінів, визначених законодавством (наразі 10 робочих днів).

Очікується, що така практика сприятиме удосконаленню процесу отримання дозвільних документів у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, та дозволятиме суб'єктам господарювання забезпечувати право на якісне та своєчасне отримання адміністративних послуг.

Наразі Держпраці спільно з Мінекономіки працюють над внесенням змін до окремих нормативно-правових актів, які нададуть можливість видавати дозвільні документи у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки  онлайн в електронному вигляді.

Як власнику бізнесу тримати зміни на контролі? Моніторинг законодавства, новин та контрагентів доступний в LIGA360: Керівник. Придбайте зараз, щоб першими дізнаватися потрібну інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини