Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шахраї заволоділи нерухомістю в центрі столиці, яка належала компаніям

Реклама

Поліція викрила організовану злочинну групу, яка протиправно заволоділа нерухомим майном у центрі столиці, що належало компаніям, у тому числі - з іноземними інвестиціями.

Зловмисники протиправно заволоділи п'ятьма об'єктами елітного нерухомого майна у столиці. Правоохоронці з'ясували, що вони використовували заздалегідь підроблені правовстановлюючі документи юридичних компаній. Без відома власників правопорушники укладали договори купівлі-продажу та переоформляли право власності на нерухоме майно на одного з членів ОЗГ. Протиправно отримане майно зловмисники легалізовували, а отримані кошти розподіляли між собою.

До складу злочинної групи входило шестеро чоловіків: 56-річний організатор та п'ять його спільників. Всі зловмисники мали свою роль у вказаній схемі - псевдодиректор, псевдопокупець, відповідальний за силовий блок під час укладення договорів та перевезення коштів.

За такою «схемою» фігуранти заволоділи п'ятьма об'єктами нерухомості на загальну суму понад 72 мільйони гривень.

Трьом членам ОЗГ оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини