Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернет-комерцію врегулюють по-новому

Реклама

Мінекономіки підготувало нову редакцію Закону України «Про захист прав споживачів». Законопроект покликаний запровадити дієві механізми з регулювання інтернет-комерції. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Проект містить норми, якими передбачено, що підприємці, які здійснюють електронні продажі, обов'язково повинні будуть розміщувати інформацію про себе, як суб'єкта господарювання та перелік інформації про продукцію. 

В законопроекті надається визначення «електронний торговельний майданчик (маркетплейс)» та «електронний сервіс порівняння продукції (прайс-агрегатор)», встановлюється відповідальність за ненадання повної інформації суб'єктом господарювання щодо його ідентифікації.

Наразі проект Закону знаходиться на розгляді КМУ.

Також Держпродспоживслужба отримає право звертатися до провайдера інтернет-послуг щодо обмеження доступу до веб-сайту суб'єктів господарювання, які використовують нечесну підприємницьку практику, порушують законодавство про захист прав споживачів та яких неможливо ідентифікувати. Встановлюється відповідальність за надання недостовірних даних

Паралельно з цим Мінекономіки спільно з Мінцифри працюють над створенням платформи «Е-споживач» для продавців, які здійснюють господарську діяльність в інтернет-магазинах, зокрема маркетплейсах, прайс-агрегаторах, класифайдах. Цей електронний сервіс дозволить ідентифікувати продавця шляхом надання йому статусу Держпродспоживслужбою «Перевірений продавець».

Мінцифри також розроблено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про електронну комерцію», яким передбачено створення «Єдиного реєстру продавців у сфері електронної комерції», запровадження механізму перевірки достовірності даних продавців шляхом введення добровільної ідентифікації та верифікації та встановлення відповідальності за надання недостовірних даних.

Законодавство для підприємців змінюється щодня. Слідкуйте за змінами автоматично з LIGA360. Система сповістить про правки не лише документа в цілому, а й окремих абзаців. Придбайте LIGA360 сьогодні та отримайте доступ до повної бази нормативних актів й аналітики для ФОП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини