Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переказувати кошти без ідентифікації дозволили на сумму рівно 5000 грн

Реклама

Прийнято Закон про внесення змін до статті 14 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" щодо уточнення окремих положень (проект №5559), яким передбачено, заходи фінансового моніторингу не застосовуються у випадку переказу коштів готівкою в межах України у сумі, що не перевищує 5 тисяч гривень.

Наразі обмеження застосовується при зарахуванні на рахунок готівки в сумі, що є меншою ніж 5 тисяч гривень. Тобто фінансовий моніторинг станом на даний час не поширюється на переказ на суму 4999 гривень, а переказ на одну гривню більше, тобто на суму 5 тисяч гривень уже підлягає заходам фінансового моніторингу, що призводить до незручностей для користувачів платіжними терміналами та банків, що змушені передбачати нові сервіси програмного обслуговування для переказу здачі в розмірі 1 гривні. Прийнятий Закон усуває такий недолік формулювань законодавства.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як встигнути за щоденним потоком новин? Рішення LIGA360:PR-Менеджер охоплює понад 15 тис. інформаційних джерел. Налаштуйте автоматичний моніторинг традиційних медіа, онлайн-ЗМІ, форумів, блогів, сайтів відгуків та пошуку роботи. Замовте тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини