Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При отриманні посилок з-за кордону потрібно буде вказувати ІПН та паспортні дані: законопроєкт

Реклама

7 вересня року відбулось засідання Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому розглядалось питання внесення змін до Митного кодексу України (щодо оподаткування митними платежами товарів, що пересилаються у міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях та порядку їх декларування).

Під час засідання Комітету народним депутатом України, членом Комітету Ніною Южаніною з голосу була внесена пропозиція переглянути рішення Комітету від 25 лютого 2021 року щодо раніше відхиленої пропозиції № 71. Пропозиція № 71 стосується внесення змін до частини сьомої статті 236 Митного кодексу України шляхом доповнення після слів «особу-одержувача товарів у відправленні» словами «зокрема код згідно з ЄРДПУ (для підприємств - одержувачів відправлень) або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для громадян - одержувачів відправлень) або серію та номер паспорта (для громадян-одержувачів відправлень, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті)».

У Європейській Бізнес Асоціації зазначають, що дана пропозиція передбачає, що всі поштові та експрес відправлення під час вручення кожної імпортної посилки мають внести код ІПН або номер паспорту в реєстр. Компанії-доставки матимуть всі ці дані передавати в митну службу. Фактично, це робить неможливим вручення посилки через такі сучасні зручні технології як поштомати або ж через абонентську скриньку. Дана норма паралізує звичну роботу всіх компаній, а в галузі зайнято більше 120 тис людей. Крім того, міжнародні інтернет-провайдери в більшості випадків звернуть свої програми розвитку щодо України, так як реальним стане ризик відмови від отримання посилок, який оцінюється на рівні до 30% . Для розуміння, яким може бути рівень збитків, в минулому році українці замовили більше 60 млн посилок.


За матеріалами EBA.

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте безкоштовний доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини