Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС оприлюднила проект звітності з "податку на Google"

Реклама

ДПС оприлюднила проект наказу Міністерства фінансів України „Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання спрощеної податкової звітності з податку на додану вартість”.

Документ розроблено відповідно до вимог ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом № 1525-ІХ, який зобов'язує іноземні компанії, що надають електронні послуги в Україні, сплачувати 20% ПДВ. Детальніше про Закон читайте у матеріалі: ПДВ на Google і Netflix: хто, кому і за що буде платити?

До спрощеної податкової звітності з ПДВ належить спрощена податкова декларація та уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок до спрощеної податкової декларації з податку на додану вартість.

Спрощену податкову декларацію щоквартально (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду) подає особа-нерезидент, зареєстрована як платник ПДВ, в електронній формі через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги, визначені підпунктом 14.1.565 пункту 14.1 статті 14 Кодексу, місце постачання яких розташоване на митній території України, шляхом електронної ідентифікації.

Спрощена податкова декларація та уточнюючий розрахунок заповнюються державною або англійською мовою.

Усі показники у спрощеній податковій звітності проставляються в іноземній валюті (євро або долар США).

Платник податку на додану вартість самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у спрощеній податковій звітності.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням

Спробуйте сучасне ІТ-рішення для керівників LIGA360. Автоматичні сповіщення про законодавчі зміни, інструменти для бізнес-розвідки, новини ринку, аналітичний дашборд ризиків і можливостей для бізнесу. Щоб скористатися усіма перевагами LIGA360 - отримайте тестовий доступ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини