Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки до 31 жовтня мають розпочати тестування нового покоління СЕП

Реклама

НБУ постановою від 16 вересня 2021 року № 93 запроваджує міжнародний стандарт ISO 20022 у платіжній інфраструктурі України.

Систему електронних платежів Національного банку України (далі - СЕП) нового покоління - СЕП-4.0 буде запроваджено з 20 серпня 2022 року.

СЕП-4.0 забезпечує можливість цілодобового режиму роботи 24/7, що передбачає миттєвий перехід від поточного до наступного банківського дня, без призупинення роботи СЕП із виконання міжбанківських платіжних операцій.

Банки України, Державна казначейська служба України, Національний депозитарій України зобов'язані:

1) до 31 жовтня 2021 року підключитися до стенда СЕП-4.0 для відпрацювання взаємодії своїх систем автоматизації і внутрішньобанківських міжфілійних платіжних систем із СЕП та забезпечити тестування на стенді СЕП-4.0 на базі структур обміну інформацією з учасниками СЕП за міжнародним стандартом ISO 20022-1:2013 "Фінансові послуги - Універсальна схема повідомлень фінансової індустрії";

2) до 20 серпня 2022 року внести зміни до регламентів роботи своїх систем автоматизації, формування балансів за день та іншої звітності.

Бажаєте отримати розширений моніторинг щодо компаній, з якими підписали угоди? Це можливо з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Система сповістить про перевірки, судові справи, тендери чи реєстраційні зміни сторін. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини