Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ нагадує банкам про необхідність оновлення статутів та внутрішніх положень

Реклама

Нацбанк у листі від 20.09.2021 р. № 27-0007/87290 повідомляє про необхідність приведення діяльності та документів банків у відповідність до законодавства.

5 серпня 2021 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи" № 1587-IX.

Законом удосконалено низку положень Закону про банки і банківську діяльність, зокрема в частині: вимог до капіталу банків; банківського нагляду; повноважень ради банку, колективної придатності органів управління та контролю; системи внутрішнього контролю та управління ризиками; вимог щодо набуття істотної участі в банку; пов'язаних осіб; створення та ліцензування банків; порядку відкриття філій та представництв іноземних банків на території України тощо.

Регулятор звертає увагу банків на те, що згідно з вимогами пункту 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону банки зобов'язані протягом шести місяців із дня набрання чинності Законом привести свою діяльність та документи у відповідність із вимогами Закону.

Національний банк рекомендує банкам невідкладно розпочинати роботу над аналізом внесених Законом змін, комплексним переглядом внутрішніх документів, зокрема статутів та внутрішніх положень банків, які регламентують діяльність органів управління, організацію корпоративного управління тощо, та затвердженням відповідних оновлених документів.

При цьому у процесі внесення змін до статутів банкам слід враховувати як строк, протягом якого Національний банк має прийняти рішення про погодження статуту банку в новій редакціїї, так і період часу, необхідний для скликання та проведення загальних зборів учасників банку.

Ще більше інформації про партнерів й конкурентів вашого бізнесу. Відтепер сервіс CONTR AGENT доповнився 30 реєстрами для перевірки ліцензій компаній. Замовте рішення сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини