Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання пальмової олії у молочних продуктах заборонять: проект пройшов перше читання

Реклама

Рада прийняла за основу проект Закону № 5148 "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми".

Метою законопроекту є заборона використання пальмової олії у харчових продуктах, зокрема, й у дитячому харчуванні.

Проектом, зокрема, пропонується:

  • заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;

  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;

  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);

  • ввести штрафні санкції за порушення;

  • запровадити чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

У виробництві дитячого харчування з інгредієнтами тваринного походження заборонять використання гідрогенізованої пальмової олії, гідрогенізованих рослинних жирів, пальмового стеарину, продуктів гідрогенізації олій (маргарину, спреду).

В харчових продуктах, що призначені для кінцевого споживача та тих, що призначені для постачання в заклади роздрібної торгівлі, включно електронної торгівлі, вміст трансжирних кислот, які не є трансжирними кислотами, що природно містяться в жирах тваринного походження, не повинен перевищувати 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів, що містяться в харчовому продукті.

У маркуванні харчових продуктів, що містять, складаються або вироблені з використанням пальмової олії, розміщується нанесене літерами помітне і чітко розбірливе твердження: "Містить пальмову олію".

У назві харчових продуктів з какао та шоколаду, які містять, складаються або вироблені з використанням пальмової олії, сухих молочних продуктів з додаванням гідрогенізованих рослинних жирів, забороняється вживати терміни "Шоколад", "Шоколад з добавленнями", "Шоколад з начинкою, шоколад з наповнювачем" та інші споріднені та співзвучні до цих термінів слова будь-якою мовою.

За пропонування до реалізації або реалізація харчових продуктів або кормів, що містять речовини та/або інгредієнти, заборонені законодавством передбачено накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі сорока мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі двадцяти п'яти мінімальних заробітних плат.

Як встигнути за щоденним потоком новин? Рішення LIGA360: PR-Менеджер охоплює понад 15 тис. інформаційних джерел. Налаштуйте автоматичний моніторинг традиційних медіа, онлайн-ЗМІ, форумів, блогів, сайтів відгуків та пошуку роботи. Замовте тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини