Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення у метро та за самовільне проникнення у тунелі встановлять адмінвідповідальність

Реклама

Депутати пропонують встановити адміністративну відповідальність за порушення правил користування міським електричним транспортом, зокрема метрополітеном. Відповідний законопроект № 6164 зареєстровано у Верховній Раді.

Пропонується розширити дію ст. 119 КпАП та передбачити адміністративну відповідальність за вчинення окремих протиправних дій на метрополітені та підвищити штрафи, зокрема за:

  • пошкодження внутрішнього обладнання та стекол автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв та вагонів метрополітену - штраф у розмірі від двадцяти до п'ятдесяти нмдг (340-850 грн).

  • викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв, а так само засмічення станцій та вагонів метрополітену, - попередження або накладення штрафу від десяти до двадцяти нмдг (170-340 грн).

  • куріння тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння або кальянів в автобусах, маршрутних таксі, тролейбусах, трамваях, вагонах та на станціях метрополітену - попередження або накладення штрафу від п'яти до двадцяти нмдг (85-340 грн).

  • проїзд на дахах вагонів, міжвагонних з'єднаннях та інших виступаючих зовні частинах тролейбусів, трамвайних вагонів або вагонів метрополітену - штраф у розмірі від двадцяти до сорока нмдг (340-680 грн).

  • самовільне проникнення у вентиляційні шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди, на колії метрополітену, у виробничі приміщення станцій метрополітену - штраф у розмірі від тридцяти до п'ятдесяти нмдг (510-850 грн).

Законопроект також передбачає запровадження адміністративної відповідальності за провезення в метрополітені небезпечних предметів та речовин (170-255 грн) та неоплачене провезення багажу в міському електричному транспорті (85-170 грн).

Законопроект містить зміни до процесуальної частини КУпАП, зокрема:

  • суди набувають компетенцію щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 119 КУпАП (пошкодження внутрішнього обладнання та стекол автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв та вагонів метрополітену), що дасть можливість одночасно, під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, вирішити питання про відшкодування шкоди без прив'язки до суми;

  • Національна поліція, органи автомобільного транспорту та міського електричного транспорту наділяються правом складати протоколи про адміністративні правопорушення, розглядати справи та виносити постанови у сфері порушення правил користування міським електричним транспортом;

  • від імені органів міського електричного транспорту виносити постанови у справах будуть начальники станцій метрополітену та їх заступники;

  • зміни до ст. 258 КУпАП розширюють можливість спрощеного провадження (без складання протоколу про адміністративне правопорушення) за порушення правил перевезення у міському електричному транспорті.

Крім того, проектом пропонується уточнити перелік заборонених місць для куріння та розпивання алкогольних напоїв: у вагонах та на станціях метрополітену, у під'їздах житлових будинків.

Контролюйте репутацію вашого бізнесу 24/7. Рішення LIGA360:PR-менеджер забезпечить ефективний моніторинг 15 тис. джерел, включно із соцмережами, форумами та сайтами пошуку роботи. Отримуйте сповіщення на пошту або в Telegram саме з тією частотою, яка вам необхідна. Більше переваг LIGA360 дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини