Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інформацію про суми сплачених податків можуть зробити відкритою: зареєстровано законопроект

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 6296 щодо неможливості обмеження доступу до інформації про суми нарахованих та сплачених особою податків, в тому числі, і сплачених за межами України, податкового боргу особи.

Так, відповідно до проекту платник податків має право на нерозголошення контролюючим органом (посадовими особами) відомостей про такого платника без його письмової згоди та відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, державну, комерційну чи банківську таємницю та стали відомі під час виконання посадовими особами службових обов'язків, крім інформації про суми нарахованих та сплачених особою податків, в тому числі, і сплачених за межами України, податкового боргу особи та крім випадків, коли це прямо передбачено законами. Пропонується, аби інформація про суми нарахованих та сплачених особою податків, в тому числі, і сплачених за межами України, податкового боргу особи була відкритою інформацією.

У пояснювальній записці зазначено, що міжнародний досвід свідчить, що відкритість інформації про суми сплачених податків сприяє підвищенню правової та, зокрема, податкової культури суспільства.

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Детальніше читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини