Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 26 листопада Visa та Mastercard знизили розмір ставки інтерчейндж

Реклама

Національний банк констатує дотримання міжнародними платіжними системами Visa та Masterсard домовленостей щодо зниження комісій інтерчейндж.

Відсьогодні, з 26 листопада 2021 року, Visa та Mastercard знизили розмір ставки внутрішньодержавних міжбанківських комісій інтерчейндж в Україні до рівня 1,2%.

Передумовою зниження комісій стало надання Антимонопольним комітетом України 11 листопада 2021 року відповідного дозволу компаніям Mastercard та Visa на узгоджені дії у вигляді зменшення розміру внутрішньодержавних міжбанківських комісій.

"Національний банк позитивно оцінює продовження поступового зниження ставок для внутрішньодержавних операцій в Україні. Ми вважаємо, що подальша реалізація меморандуму дасть змогу збалансовано розвивати безготівкові розрахунки з урахуванням рівня охоплення громадян банківським обслуговуванням з одного боку і розвитку платіжної інфраструктури з іншого, - підкреслив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан. - На нашу думку, це також вплине на зменшення банками-еквайрами тарифів для торговців, що зокрема сприятиме зниженню витрат бізнесу".

Довідково

17 травня 2021 року Національний банк, Masterсard та Visa підписали Меморандум про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні. Цим документом закріплено узгоджений підхід щодо поступового зниження граничного розміру комісії інтерчейндж. Ключовою умовою для реалізації цього меморандуму та початку зниження розміру комісії було отримання міжнародними платіжними системами дозволу Антимонопольного комітету України на такі узгоджені дії.

Загалом меморандум передбачає, що платіжні системи-підписанти повинні знизити граничні розміри ставок комісії інтерчейндж:

  • через два тижні після отримання дозволу АМКУ - до рівня не більше 1,20%;

  • із 1 липня 2022 року - до рівня не більше 1,00%;

  • із 1 липня 2023 року - до рівня не більше 0,9%.

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

День грандіозних знижок у ЛІГА:ЗАКОН. Тільки у Black Friday, ми надаємо до -50% на рішення LIGA360. Заповніть заявку, щоб першими отримати свою акційну пропозицію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини