Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вихідні дані на проєктування будівництва можна отримати онлайн

Реклама

Послуга щодо отримання містобудівних умов та обмежень нарешті з'явилась у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. Також електронний сервіс доступний через додаток «Дія».

Щоб отримати МУО на будівництво, необхідно сформувати у системі заявку та прикріпити до неї копію топографо-геодезичного плану ділянки. ЄДЕССБ автоматично підтягуватиме інформацію про право власності на земельну ділянку.

Заявка та супровідні документи спрямовуватимуться до Департаменту містобудування та архітектури КМДА, де на основі містобудівної документації будуть підготовлені вихідні дані. У МУО міститиметься інформація щодо обмежень будівництва - граничної висотності, червоних ліній, протипожежних відступів від сусідніх споруд тощо. Готовий документ заявники також отримуватимуть у електронній формі.

До речі, близько тижня тому у додатку «Дія» також з'явилась можливість одержувати довідку про речові права на нерухоме майно. Вона формується із чотирьох джерел - Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна.


За матеріалами заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрія Тація.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини