Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Спрощено реєстрацію технологічних транспортних засобів

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 28.12.2021 № 1394 оновив Порядок реєстрації та ведення обліку великотоннажних та технологічних транспортних засобів.

“Нововведення дозволить значно зменшити фінансове та часове навантаження як на підприємців, які виробляють та вводять в обіг технологічні транспортні засоби, так і на споживачів, що купують та реєструють їх. Оновлені форми вже оцифровані і після швидких організаційних заходів будуть доступні роботодавцям в електронному форматі”, - зазначив заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Зокрема, оновленим Порядком передбачається:

  • спростити технічний огляд технологічних транспортних засобів, шляхом зменшення кількості необхідних документів;

  • скасувати талон про технічний огляд;

  • запровадити цифрове підтвердження своїх дій власниками технологічних транспортних засобів та експертами, що проводять технічний огляд технологічних транспортних засобів (електронним підписом).

Періодичний (черговий) технічний огляд зареєстрованих технологічних транспортних засобів проводитимуть щороку, якщо інше не передбачено технічними документами виробника.

Технічний огляд повинен включати:

  • проведення перевірки відповідності типу, моделі технологічного транспортного засобу, ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів, номерного знака технологічних транспортних засобів записам у документах, що встановлюють право власності або користування технологічним транспортним засобом;

  • здійснення контролю за технічним станом технологічних транспортних засобів (технічним станом причепів, напівпричепів у складі з тягачем) щодо їх відповідності технічним вимогам.

Технологічні транспортні засоби вважаються такими, що не пройшли технічного огляду, якщо під час їх обстеження виявлено:

  • будь-яку несправність або невідповідність технічним вимогам за параметрами;

  • перевищення вмісту шкідливих речовин у відпрацьованих газах або рівня їх димності установленим стандартами нормам;

  • відсутність спеціальної медичної аптечки, первинних засобів пожежогасіння та знака аварійної зупинки;

  • відсутність свідоцтва про реєстрацію технологічного транспортного засобу чи номерного знака (для зареєстрованих технологічних транспортних засобів);

  • невідповідність ідентифікаційних номерів, вузлів та агрегатів записам у документах, що встановлюють право власності або користування такими технологічними транспортними засобами.

Технологічний транспортний засіб - великотоннажний автомобіль, який за своєю конструкцією та обладнанням призначений для перевезення вантажів, транспортування розкривних порід і корисних копалин на відкритих гірничих розробках чи ґрунту на будівництві, а також інший механічний транспортний засіб, у тому числі обладнаний спеціальними пристроями чи механізмами, або транспортний засіб, призначений для руху тільки у поєднанні з іншим транспортним засобом, який керується машиністом (оператором, водієм) і використовується власником для забезпечення виробничих процесів під час провадження ним господарської діяльності (виготовлення продукції, виконання робіт, надання послуг), а також для переміщення сировини (матеріалів), що обробляється, і відходів виробництва.

Вся необхідна інформація для твого бізнесу - в одній потужній IT-платформі всієї компанії LIGA360. Синхронізуй взаємодію між ключовими співробітниками, побач правову та інформаційну картину дня під кутом 360. Замов презентацію IT-платформи LIGA360 за посиланням.

LIGA ZAKON бажає вдалих управлінських рішень у Новому Році! Тільки до 14 січня даруємо знижки на преміум-рішення LIGA360:Керівник. Подробиці акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини