Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування при ліквідації КІК

Реклама

Мінфін наказом від 6 січня 2022 року № 2 затвердив нову редакцію Узагальнюючої податкової консультації щодо оподаткування доходів фізичних осіб, одержаних від ліквідації (припинення) контрольованих іноземних компаній.

Зміни торкнулись питання оподаткування військовим збором доходів фізичних осіб, одержаних від ліквідації (припинення) контрольованих іноземних компаній, які отримані у період з 1 січня по 31 грудня 2022 року та у наступних звітних періодах.

В цьому контексті УПК роз'яснює, що доходи у грошовій та/або іншій майновій формі, отримані внаслідок ліквідації (припинення) іноземної юридичної особи або іноземного утворення без статусу юридичної особи у періоді, що розпочинається з 1 січня 2022 року, оподатковуються військовим забором за загальними правилами, встановленими Кодексом.

Роз'яснення цих питань усуне неоднозначне трактування окремих норм податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Читайте також: ТОП-зміни у податковому законодавстві з 1 січня 2022 року

Вся необхідна інформація для твого бізнесу - в одній потужній IT-платформі всієї компанії LIGA360. Синхронізуй взаємодію між ключовими співробітниками, побач правову та інформаційну картину дня під кутом 360. Замов презентацію IT-платформи LIGA360 за посиланням.

LIGA ZAKON бажає вдалих управлінських рішень у Новому Році! Тільки до 14 січня даруємо знижки на преміум-рішення LIGA360:Керівник. Подробиці акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини