Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Облік платників податків: узагальнююча податкова консультація від Мінфіну

Реклама

Наказом Мінфіну від 12 січня 2022 року № 7 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань обліку платників податків.

Консультація надає відповідь на питання, в яких окремих випадках платник податків зобов'язаний:

  • стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку шляхом подачі повідомлення за формою 20-ОПП;

  • повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про окремі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням;

  • подавати повідомлення за формою № 20-ОПП про об'єкти оподаткування своїх відокремлених підрозділів (філій, представництв).

Також у Консультації надається відповідь на питання щодо застосування штрафних санкцій за внесення до форми № 20-ОПП інформації, іншої, ніж у Рекомендованому довіднику типів об'єктів оподаткування, що оприлюднений на офіційному веб-сайті ДПС.

Зокрема, зазначено, що Рекомендований довідник типів об'єктів оподаткування не є нормативно-правовим актом, має рекомендований характер та у разі зазначення іншої інформації, ніж в Рекомендованому довідку, під час подання повідомлення за формою 20-ОПП до платників податків не можуть застосовуватись штраф. Водночас заповнення платником податків графи 3 "Тип об'єкта оподаткування" є обов'язковим.

З текстом УПК можна ознайомитись тут

Врахуйте максимум чинників, що можуть вплинути на блокування податкових накладних. Сервіс Liga:REPORT автоматично розрахує показники позитивної податкової історії, показники D і P, вкаже ризикові коди товарів УКТЗЕД. Замовте Liga:REPORT прямо зараз й будьте впевненими у своїй звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини