Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято зміни до Закону про публічні закупівлі

Реклама

Рада ухвалила зміни до Закону про публічні закупівлі щодо особливостей застосування переговорної процедури закупівлі (проект № 6273).

Частину п'яту статті 41 Закону України "Про публічні закупівлі" доповнено пунктом 9, згідно з яким істотні умови договору про закупівлю можуть змінюватися після його підписання, якщо після укладення договору про закупівлю робіт, строк виконання яких перевищує три роки, у замовника виникла необхідність перегляду та перезатвердження проектної документації на такі роботи. За результатами перезатвердження проектної документації на такі роботи вартість договору про закупівлю робіт може бути збільшена (на суму, що не перевищує загалом 50 відсотків початкової вартості такого договору про закупівлю) або зменшена.

Також Законом встановлено, що до 1 жовтня 2022 року закупівля робіт, необхідних для забезпечення будівництва Дністровської гідроакумулюючої електростанції (у тому числі супровідні до таких робіт товари та послуги), може здійснюватися шляхом застосування переговорної процедури закупівлі із зазначенням в електронній системі закупівель умови, визначеної абзацом четвертим пункту 2 частини другої статті 40 цього Закону, та не потребує документального підтвердження умови застосування. Договір про закупівлю за результатами застосування переговорної процедури закупівлі укладається у строк не раніше ніж через п'ять днів з дня оприлюднення в електронній системі закупівель повідомлення про намір укласти договір про закупівлю.

До 1 жовтня 2022 року закупівля робіт, необхідних для ремонту, модернізації чи реконструкції компресорних станцій «Диканька», «Долина-2», «Бердичів», «Красилів», «Комарно», «Ужгород», «Росош», «Первомайська», «Лубни», «Яготин», «Долина», «Тернопіль», «Рогатин», «Богородчани», «Олександрівка», «Машівська», «Більче-Волиця», дотискувальної компресорної станції «Богородчани» (у тому числі супровідні до таких робіт товари та послуги), може здійснюватися у суб'єкта господарювання, який здійснює виробництво газотурбінного обладнання та включений до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, шляхом застосування переговорної процедури.

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини