Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені форми ПН та РК застосовуються з 1 березня - ДПС

Реклама

16 лютого набув чинності наказ Мінфіну від 17 січня 2022 № 15 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року № 1307".

Значних змін у формах ПН та РК не відбулося. Зміни стосуються лише платників ПДВ, які здійснюють постачання тютюнових виробів за максимальними роздрібними цінами. Але складати ПН та РК за новими формами будуть всі платники ПДВ.

Зверніть увагу! ДПС повідомляє, що реєстрація ПН та РК, складених за новою формою буде здійснюватися з 01.03.2022.

У формі податкової накладної оновлено назву графи 7 Розділу Б. Тепер вона має назву: "Ціна постачання одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість".

Також зміни внесено до графи 6 додатка 1 до податкової накладної -«ціна одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість».

Відповідно змінилася й назва графи 8 розрахунку коригування до податкової накладної: «ціна постачання товарів/послуг або максимальна роздрібна ціна товарів».

Крім того, змінами до Порядку заповнення податкової накладної передбачено, що платники податку на додану вартість у разі здійснення операцій з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни, складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код "6".

При цьому, у разі складання податкової накладної на операції з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни, у графі 7 зазначається максимальна роздрібна ціна товару без урахування ПДВ.

Крім того, змінами передбачено, що правила складання двох ПН у разі постачання товарів нижче ціни придбання не діють на постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни.

За інформацією Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Бажаєте уникнути ризиків блокування ваших податкових накладних? Сервіс Liga:REPORT допоможе контролювати терміни реєстрації ПН/РК та автоматично покаже коди УКТЗЕД, що застосовуються для моніторингу (є ризикованими). Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини