Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС роз'яснили зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток

Реклама

ДПС інформує, що 15 березня 2022 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 10 лютого 2022 року № 58 "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств та визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів".

Зокрема, форму Декларації доповнено новим рядком 06.2 МПЗ "Податок на прибуток у вигляді мінімального податкового зобов'язання" та відповідно новим додатком МПЗ, в якому платниками податку - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, здійснюватиметься, відповідно до пункту 141.9 статті 141 Податкового кодексу України (далі - Кодекс), розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання та різниці між сумою такого зобов'язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок. У заголовній частині Декларації також передбачено окрему особливу відмітку - "платника податку, що визначає податок на прибуток у вигляді мінімального податкового зобов'язання".

Звертаємо увагу, що розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання та заповнення додатка МПЗ має вперше здійснюватися за результатами звітного 2022 року.

Довідково: Згідно зі змінами, внесеними до Податкового кодексу відтерміновано податкові (звітні) роки нарахування та сплату загального мінімального податкового зобов'язання (за 2022 та 2023 роки) за земельні ділянки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та/або за земельні ділянки, визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди за переліком територій, визначених Урядом.

Детальніше з роз'ясненням можна ознайомитися за посиланням

В умовах воєнного стану LIGA ZAKON надає експертну підтримку бізнесам. Запитай наших фахівців щодо кадрових, юридичних та бухгалтерських питань. Направляй запитання у Telegram.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини