Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР запропонувала новий закон про збільшений податок для бізнесу, що діє в рф

Реклама

30 березня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7232 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою - агресором.

Положення законопроекту передбачають застосування при оподаткуванні в Україні міжнародних компаній, підрозділи яких продовжують працювати в Російській Федерації, коефіцієнту 1,5 до ставок наступних податків: податку на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно.

Законопроект передбачає подання суб'єктами господарювання, що пов'язані економічними зв'язками з державою-агресором, повідомлення про набуття такого статусу для застосування збільшеного податкового навантаження, передбаченого цим законом.

Водночас компанії можуть отримати відповідне звільнення, якщо вони здійснять відповідні дії щодо втрати економічних зв'язків з державою-агресором.

Також передбачається оприлюднення на офіційному веб-порталі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, переліку платників податків, які набули статусу суб'єктів господарювання, що пов'язані економічними зв'язками з державою-агресором.

Нагадуємо, 28 березня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 7223 метою якого є запровадження обов'язкової сплати військового збору для іноземних компаній, акредитованих в Україні, що здійснюють свою діяльність в росії.

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини