Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна зараз укладати договори з компаніями, бенефіціарами яких є громадяни Білорусі

Реклама

24 лютого 2022 року Нацбанк прийняв Постанову № 18 "Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану". Цією постановою введено значні обмеження щодо здійснення розрахунків з нерезидентами.

Серед іншого, постановою заборонено здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів Російської Федерації та Республіки Білорусь, за рахунками юридичних осіб (крім банків), кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Також, заборонено зарахування коштів на рахунки клієнтів фізичних осіб за переказами, ініційованими з використанням електронних платіжних засобів, емітованих учасниками міжнародних платіжних систем, що здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь. І приймати в Україні електронні платіжні засоби (включаючи перекази, здійснення розрахунків та видачу готівки), емітовані учасниками міжнародних платіжних систем, що здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Тобто, підприємства, в яких кінцевими бенефіціарами є резиденти Російської Федерації та Республіки Білорусь не зможуть проводити платежі.

З цим та іншими матеріалами можна ознайомитися у ЛІГА:ЗАКОН

Керівники бізнесу знаходять інформацію про воєнний стан у LIGA360. Окремий блок із законодавчими новаціями, аналітикою й відповідями експертів. Також система доповнена тематичними добірками щодо господарської діяльності, виплат, власності під час війни. Замов LIGA360 на спеціальних умовах, щоб слідкувати за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини