Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вантажний автомобільний транспорт під час руху обстріляли: як отримати відшкодування збитків підприємству

Реклама

У разі пошкодження рухомого майна обов'язково зберігайте документи про право власності, технічний паспорт. Звичайно, за можливості, краще зробити фото- та відеофіксацію пошкодженого майна. Також, необхідно звернутися із заявою про злочин до правоохоронних органів та обов'язково отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, однак бажано надати їм хоча б якісь докази пошкоджень.

В Україні запустили сайт, де кожен, хто зазнав майнових втрат у зв'язку із діями російських військ, може залишити свою заявку. Ці дані потрібні українському уряду для оцінки збитків, яких зазнала держава та громадяни України внаслідок російської агресії та формування позовів до Росії у міжнародних судах про відшкодування цих збитків.

Щодо страхових виплат, то воєнні дії не є підставою у відмові від страхових виплат. Проте, зазвичай, в договорах страхування, вказано, що завдані збитки під час воєнних дій - обстрілів, бомбардувань не покриваються. Це стандартний виняток у звичайних договорах страхування майна. Однак, варто перечитати уважно договір страхування.

З цим та іншими матеріалами можна ознайомитися у ЛІГА:ЗАКОН

LIGA360 - найзручніша система для пошуку інформації в умовах воєнного стану. Система доповнена спеціальними підбірками матеріалів, що оновлюються щодня. Серед доступних тематик: господарська діяльність, податки та облік, ЗЕД і мито, виплати, пільги, юстиція, власність в умовах воєнного стану тощо. Замовляй на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини