Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати планують розширити перелік осіб, яких відстрочено від призову на військову службу

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7272 щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації деяких категорій громадян.

Законопроектом пропонується розширити перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, зокрема доповнити його такими категоріями громадян як учні і викладачі закладів професійної (професійнотехнічної) освіти.

Зокрема, пропонується абзаци другий та третій частини другої статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» викласти у такій редакції: «здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти; наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової, передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої, чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійнотехнічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки;».

 Найповніша інформаційна база для юристів стає більш вигідною. Оплатіть "ІПС-Юрист" на 12 місяців - отримайте знижку 20%. Усе законодавство й судова практика, моніторинг змін й аналітика від експертів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини