Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок закупівель у період воєнного стану

Реклама

Мінекономіки у зв'язку з набранням чинності з 14.04.2022 постанови Кабміну від 12 квітня 2022 р. № 437 повідомляє наступне:

Щодо закупівель, вартість яких не перевищує 50 тисяч гривень

Постановою № 437 внесено зміни до пункту 1 постанови № 169, якою регулюється порядок проведення закупівель під час воєнного стану в Україні.

Установлено, що в умовах воєнного стану оборонні та публічні закупівлі товарів, робіт і послуг здійснюються без застосування процедур закупівель та спрощених закупівель, визначених Законами України "Про публічні закупівлі"  та "Про оборонні закупівлі". Водночас положенням абзацу другого підпункту 1 пункту 1 постанови № 169 установлено способи здійснення публічних закупівель, вартість яких не перевищує 50 тисяч гривень.

Такі публічні закупівлі замовник може здійснювати:

1. З використанням електронної системи закупівель, у тому числі з використанням електронних каталогів. При цьому закупівлі товарів, робіт і послуг з використанням електронної системи закупівель здійснюються у порядку, затвердженому наказом ДП "ПРОЗОРРО" від 19.03.2019 року № 10. У разі використання електронних каталогів для закупівлі товарів замовник на власний розсуд може здійснити відбір постачальника шляхом формування замовлення в електронному каталозі та укласти договір. Докладно про використання електронного каталогу в електронній системі закупівель за покликанням:

https://prozorro.gov.ua/ProzorroMarket

2. Без використання електронної системи закупівель з обов'язковим дотриманням принципів здійснення публічних закупівель. Інформація про такі закупівлі не вноситься до річного плану та не оприлюднюється в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Вартість закупівлі визначається в момент її здійснення, виходячи з наявної поточної потреби. Предмет закупівлі визначається замовником відповідно до порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708. Так, предмет закупівлі, визначений для потреб воєнного стану згідно з постановою № 169, виступатиме новим предметом окремого договору про закупівлю і новим предметом закупівель.

Крім цього, переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг визначаються рішеннями замовників / державних замовників, що здійснюють такі закупівлі. Отже, після внесення вказаних змін, переліки та обсяги закупівель, що затверджуються відповідним рішенням замовника (наприклад, наказом, розпорядженням тощо) мають включати всі закупівлі, у тому числі закупівлі, вартість яких не перевищує 50 тисяч гривень.

Детальніше щодо строку договору про закупівлю, оприлюднення інформації про закупівлю та визнання тендеру таким, що не відбувся - читайте у роз'ясненні.

Читайте також: Воєнний стан: добірка актуальної аналітики для бізнесу

В умовах воєнного стану, завдання LIGA ZAKON - надати важливу інформацію для центральних органів влади, судів, прокуратури, армії та територіальної оборони. Саме тому ми забезпечимо безкоштовний доступ до платформи LIGA360 з повною базою НПА, аналітики й новин. Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини