Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

У Мінекономіки роз'яснили деякі питання заборони ввезення на митну територію України товарів з рф

Реклама

Міністерство економіки повідомляє, що у зв'язку із відкритою збройною агресією рф проти України постановою Кабінету Міністрів України від 09.04.2022 № 426 "Про застосування заборони ввезення товарів з Російської Федерації" заборонено ввезення на митну територію України в митному режимі імпорту товарів з рф.

При цьому залишається діючою прийнята відповідно до частини одинадцятої статті 29 Закону постанова Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", якою необхідно керуватися у разі ввезення в Україну товарів походженням з РФ з інших держав.

Водночас на адресу Мінекономіки надходять звернення суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності з проханням надати дозвіл на митне оформлення товарів, що були ввезені в Україну до 24.02.2022 - дати введення в Україні воєнного стану.

Стосовно таких звернень слід враховувати загальновизнаний принцип права - закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі - завдяки якому, в тому числі, гарантується економічна стабільність провадження господарської діяльності.

Читайте також: Митний дайджест: добірка актуальних матеріалів щодо митного оформлення під час війни

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини