Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують встановити адмінвідповідальність за незаконне використання номерних знаків ЗСУ

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7365 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів.

Законопроектом пропонується внести зміни до діючої редакції ч. 6 ст. 121 КУпАП, щодо виокремлення в самостійну загальну норму адміністративно-караних порушень порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів.

Запропоновано доповнити главу 10 КУпАП нової нормою - ст. 121-3 КУпАП, що буде встановлювати підстави притягнення водіїв транспортних засобів до адміністративної відповідальності у випадку вчинення ними відповідних порушень: керування транспортним засобом без номерного знаку, з номерним знаком, що не належить цьому засобу, з номерним знаком, що не відповідає встановленим вимогам, закритим, перевернутим, брудним, неосвітленим тощо (штраф в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850 грн).

Частиною другою ст. 121-3 КУпАП пропонується встановити адміністративну відповідальність за незаконне використання спеціальних номерних знаків Збройних Сил України, Національної гвардії України, Національної поліції тощо (штраф в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 1700 грн).

З метою належної реалізації запропонованих матеріальних норм КУпАП, законопроектом передбачені відповідні зміни до низки процесуальних норм Кодексу.

Прикінцеві та перехідні положення законопроекту передбачають кореспондуючі зміни до Закону України "Про дорожній рух" спрямовані на врегулювання порядку присвоювання та виготовлення номерних знаків транспортних засобів, що полегшить їх власникам процедуру реєстрації (перереєстрації) належних їм транспортних засобів у територіальних сервісних центрах МВС. Власники зможуть самостійно обирати їх буквеночислову комбінацію за своїм уподобанням, у Особистому кабінеті водія та самостійно замовляти їх виготовлення у суб'єктів господарювання, за умови відповідності виготовлених знаків встановленим вимогам.

Сервіс перевірки компаній та фізосіб ContrAgent надається на вигідних умовах. Оплатіть зараз на період від 6 місяців - отримайте знижку 10%. Співпрацюйте тільки з надійними контрагентами, у яких немає зв'язків у рф та РБ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини