Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Депутати Європарламенту домовилися про припинення імпортних мит для України

Реклама

Мінагрополітики повідомило, що Комітет із міжнародної торгівлі для підтримки економіки України схвалив зупинення ввізного мита ЄС на українські товари на один рік. Остаточне затвердження заплановане на 19 травня 2022 року на пленарному засіданні.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

«Депутати Комітету з міжнародної торгівлі схвалили пропозицію Європейської комісії щодо тимчасової лібералізації торгівлі українською продукцією після російської агресії, яка завадила Україні продовжувати свою торгівлю з рештою світу. Ухвалені положення передбачають як повне призупинення ввізного мита на промислові товари, системи вхідних цін на фрукти та овочі, так і антидемпінгові мита», - йдеться в повідомленні.

«Жорстока та свавільна війна, яку веде Кремль, спрямована проти здатності України продовжувати торгівлю. Однак ЄС здатний вжити заходів для пожвавлення двосторонніх торговельних відносин, і він це зробить. Скасування мит та відкриття європейського ринку дозволить нам зміцнити здатність України торгувати товарами та сільськогосподарською продукцією. Це рішення є не лише символічним, а й відображає характер наших політичних зобов'язань перед Україною», -  підкреслила доповідачка, євродепутатка від Латвії Сандра Калнієте.

Як повідомляється, проект тексту має пройти прискорену процедуру, щоби бути винесеним на голосування всього парламенту 19 травня. Текст набуде чинності наступного дня після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Читайте також: ТОП-5 митних змін для бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини