Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 серпня банки зобов’язані повідомляти виконавців про відкриття та закриття рахунків боржниками

Реклама

Новий Закон про платіжні послуги зобов'язує усіх надавачів платіжних послуг з обслуговування рахунків: банки, платіжні установи, філії іноземних платіжних установ, установи електронних грошей, операторів поштового зв'язку під час відкриття чи закриття банківських/платіжних рахунків перевіряти наявність інформації про користувача (фізичної або юридичної особи) у Єдиному реєстрі боржників.

У разі відкриття або закриття рахунку особі, внесеній до Реєстру, надавач платіжних послуг зобов'язаний в той же день повідомити про це зазначений у Реєстрі орган державної виконавчої служби або приватного виконавця.

На виконання вимог цього закону, Нацбанк розробив Порядок інформування виконавців про відкриття та закриття рахунків користувачів-боржників.

Надавач платіжних послуг перевіряє наявність інформації про внесення відомостей про користувача до Єдиного реєстру боржників шляхом формування запиту в електронному вигляді та отримує на кожний запит квитанцію-відповідь.

Обмін даними між надавачем платіжних послуг та виконавцем здійснюється за допомогою електронного сервісу інформаційної взаємодії. Інформація, що надається в повідомленнях, становить банківську таємницю, таємницю надавача платіжних послуг.

Постанова набирає чинності з дня введення в дію Закону про платіжні послуги, тобто з 01.08.2022 року.

За матеріалами НБУ.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок. Тільки в червні придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини