Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій - СБУ

Реклама

СБУ повідомляє про арешт корпортивних прав турагенції, кінцевим бенефіціаром якої є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки країни-агресора.

У бізнес-колах рф цього чоловіка називають «железным мальчиком». Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств, повідомляє Служба безпеки України. 

Наразі, за рішенням суду, на його туристичний бізнес в Україні накладено арешт. Це стосується, зокрема: 

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 31, 5 млн. грн

  • кошти у розмірі понад 3 млн. грн і 106 тис. доларів США, які знаходились на банківських рахунках.

Усі арештовані активи передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Досудове розслідування здійснюєтся у кримінальному провадженні за фактами привласнення майна та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України).

З відповідною ухвалою суду у справі № 758/4214/22 можна ознайомитися тут

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

У справі йдется про корпоративні права ТОВ "ТТВК" (ЄДРПОУ 36285831) в розмірі 31 570 889, 70 гривень, яка належить "КАЙФЕЛ ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД" (Кіпр, Лімасол, Караіскакі, 6, Сіті Хауз, 3032). Основний вид діяльності - діяльність туристичних операторів (під брендом "TUI Україна").

Нагадаємо, нещодавно було арештовано корпоративні права дев'яти українських підприємств, які належать російським корпораціям

Де топменеджерам отримувати достовірну інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Читайте також:

Що означає націоналізація майна росіян і як вона відбуватиметься в Україні

Контрагенти з рф та рб: ризики співпраці

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини