Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд арештував майно компаній рф та рб на 360 млн грн

Реклама

Офісом Генерального прокурора забезпечено накладення арешту на 315 залізничних контейнерів вартістю понад 10 млн грн та товарно-матеріальні цінності на суму понад 360 млн грн, які належать підприємствам рф та рб.

Співробітники Бюро економічної безпеки України з'ясували, що контейнери використовувалися без сплати передбачених законодавством податків і зборів, а мінеральні добрива були завезені з порушенням митних правил.

Для збереження зазначеного майна, як речових доказів та їх можливої конфіскації у подальшому, рішенням суду накладено арешти на залізничні контейнери та товарно-матеріальні цінності в них. Досудове розслідування, за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, здійснюється БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора України.

Раніше співробітники БЕБ ініціювали арешти міндобрив на загальну суму майже 700 млн грн. Добрива були виявлені у вагонах, що належали компаніям з республіки білорусь та знаходилися на території Чернігівської, Черкаської та Київської областей.

Зазначені вагони на даний час передані до АТ «Укрзалізниця» на відповідальне зберігання з правом комерційного використання. Усі товарно-матеріальні цінності передаються до АРМА.

Загальна кількість вагонів, арештованих за ініціативи БЕБ, становить 17800, а орієнтовна вартість усіх активів, власниками яких є громадяни та компанії з росії та білорусі - понад 31 млрд грн.

Нагадаємо, нещодавно було арештовано корпоративні права дев'яти українських підприємств, які належать російським корпораціям та однієї з найбільших туристичних агенцій

Перевір, чи є компанії зв'язки з рф і рб. ContrAgent у LIGA360 покаже всю інформацію про потенційних бізнес-партнерів. Знай з ким маєш справу.

Читайте також:

Конфіскація активів колаборантів: що це таке і як це стосується бізнесу

Що означає націоналізація майна росіян і як вона відбуватиметься в Україні

Контрагенти з рф та рб: ризики співпраці

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини