Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Швейцарії презентували план відновлення України

Реклама

4 липня у швейцарському місті Лугано розпочалася масштабна Міжнародна конференція з відновлення України. На конференції представники України запропонували масштабний План відновлення України

"План відновлення оцінюється на сьогодні в 750 млрд доларів і основним джерелом відбудови нашої держави повинні стати конфісковані активи росії", - наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зауважив Глава Уряду, заморожені активи росії, за різними оцінками, складають від 300 до 500 млрд доларів. Більше того, частина країн уже почала процеси конфіскації цих активів. Денис Шмигаль назвав й інші джерела відновлення України, над якими ведеться робота. Зокрема, гранти й пільгові кредити міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів. Також це можуть бути інвестиції приватного сектору, позабюджетні внески приватних осіб і корпорацій та кошти державного бюджету України.

План передбачає низку проєктів, зокрема щодо протидії корупції, цифровізації держави, безпеки і оборони, захисту природного середовища, енергетичної незалежності, поліпшення бізнес-середовища, відновлення житла та інфраструктури, розвитку освіти, охорони здоров'я, культури та спорту тощо.

Детально с Планом можна ознайомитися за посиланням

Також Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров презентував в Лугано ініціативу та проєкти цифрового відновлення й розвитку України - Digital4Freedom. У планах перехід 100% державних послуг в онлайн., захист державних реєстрів, посилення кібербезпеки, програма розвитку електронної освіти, проект цифрової митниці, впровадження електронної гривні тощо.

Ініціатива Digital4Freedom є частиною глобальної платформи UNITED24, у межах якої  компанії можуть робити грошові внески для відновлення України.

Інформація - запорука стійкості бізнесу в умовах воєнного стану. Отримуйте ключові дані для ухвалення рішень топ-командою. Зміни законодавства, перевірка контрагентів щодо ризиків й зв'язків з рф і рб, моніторинг медіа-згадок.

До кінця місяця придбай LIGA360 для бізнесу за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини