Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В НБУ пояснили наслідки паритету євро і долара для України

Реклама

Послаблення євро до долара США не матиме значного впливу на динаміку експорту з України, натомість здешевлює імпорт з країн Єврозони та може призвести до зростання його обсягів. Про це в інтерв'ю ВВС розповів заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

"Основні причини, які стримують зараз експорт, - втрата виробничих потужностей та ускладнене транспортування. Ураховуючи це, послаблення євро відносно долара США не матиме значного впливу на динаміку експорту з України. Ціна експорту зараз відіграє другорядну роль. Натомість послаблення євро здешевлює імпорт з країн Єврозони та може призвести до зростання його обсягів", - зазначив Ніколачук.

Він також підкреслив, що основноми причинами здешевшання євро відносно долара США є очікування можливої рецесії та енергетичної кризи в Єврозоні. Також до цього додається підвищення ставок для стримування інфляції Федрезервом США, тоді як ЄЦБ тільки сигналізував про підвищення ставок у липні. При цьому боргові проблеми південних країн Єврозони можуть гальмувати посилення монетарної політики ЄЦБ.

Нагадаємо, Голова НБУ пропонує підвищити податки на споживання, імпорт та активи

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв'язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов'язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини