Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безпечне користування громадськими безкоштовними мережами Wi-Fi: поради Держспецзв’язку

Реклама

Держспецзв'язку надало роз'яснення щодо протидії загрозам у кіберпросторі, зокрема безпечності користування громадськими безкоштовними мережами Wi-Fi.

Безумовно, для багатьох українців підключення до безоплатних мереж Wi-Fi є зручним та вигідним способом дістати доступ до інтернету та бути на зв'язку. Проте існують ризики під час користування громадськими безкоштовними мережами Wi-Fi.

Щоб бути у безпеці та захистити свої дані, Держспецзв'язку радить дотримуватися кількох правил:

  • Перевіряйте мережу. Не підключайтеся до невідомих точок Wi-Fi, якщо ви не знаєте, хто роздає зв'язок. Якщо, наприклад, ви перебуваєте у кафе, уточніть у працівників назву мережі закладу. Пам'ятайте, що кібершахраї можуть створювати фейкові мережі.

  • Використовуйте VPN-сервіси.

  • Безпечніше у разі потреби щоразу підключатися до мереж Wi-Fi вручну. Обмежте можливість автоматичного підключення пристрою. Це можна зробити в налаштуваннях ноутбука або смартфону.

  • Вимкніть функцію надання спільного доступу до файлів через локальну мережу на всіх пристроях. При підключенні до громадського Wi-Fi вони можуть стати доступними зловмисникам:

- Перевірити у Windows, чи увімкнений доступ, можна таким шляхом: Панель керування - Мережа й інтернет - Центр мережевих підключень і спільного доступу - Додаткові параметри спільного доступу;

- На Mac налаштування спільного доступу до файлів здійснюються у меню Apple - Системні параметри - Спільний доступ.

  • Не використовуйте загальнодоступних мереж Wi-Fi для обміну чутливою конфіденційною інформацією і вирішення важливих питань. Краще скористатися перевіреною стаціонарною мережею або мобільним інтернетом.

  • Використовуйте антивірус та відвідуйте тільки безпечні сайти.

  • Відключайте Wi-Fi, якщо ним не користуєтеся.

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Тільки в серпні придбай за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини