Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон для фрілансерів

Реклама

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких нестандартних форм зайнятості офіційно опублікований та набуває чинності 10 серпня 2022 року.

Запроваджено трудовий договір з нефіксованим робочим часом - особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов'язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

Роботодавець самостійно визначатиме необхідність та час залучення працівника до роботи, обсяг роботи та в передбачений трудовим договором строк погоджуватиме з працівником режим роботи та тривалість робочого часу. При цьому повинні бути дотримані вимоги законодавства щодо тривалості робочого часу та часу відпочинку.

Заробітна плата виплачуватиметься за фактично відпрацьований час або за фактично виконану роботу.

Мінімальна тривалість робочого часу протягом календарного місяця - 32 години.

При нарахуванні заробітної плати (доходів) працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, ставка ЄСВ застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Все про нову форму трудових відносин, читайте у професійній аналітиці від EVERLEGAL: Трудовий договір з нефіксованим робочим часом: новації трудового законодавства.

Обрана інформація для HR-фахівця й кадровика - у рішенні LIGA360. Галузеві видання, актуальне законодавство й шаблони документів зібрані в єдиному просторі. Спробуй LIGA360:HR-менеджер прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини