Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обмінникам пропонують сплачувати податок на прибуток авансом у розмірі трьох мінзарплат на місяць - проєкт

Реклама

У Парламенті зареєстрували законопроєкт № 7655, яким пропонують запровадити авансовий внесок з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі.

Данило Гетманцев повідомив, що у разі підтримки законопроєкту парламентом бюджет щомісячно отримуватиме фіксовану суму в розмірі 3 мінімальних зарплат за кожний пункт обміну. Надходження складуть близько мільярда гривень по року. При цьому за 2021 рік обмінники сплатили усього 7 млн грн, або з одного пункту обміну - близько 1700 грн на рік.

Проєктом закону пропонується встановити для небанківських фінансових установ, які здійснюють торгівлю валютними цінностями обов'язок зі сплати фіксованої суми авансового внеску з податку на прибуток підприємств за кожний структурний підрозділ (обмінний пункт), щомісяця у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року (19 500 грн у 2022).

При цьому сплачена протягом звітного (податкового) року сума авансових внесків з податку на прибуток підприємств зменшуватиме податок на прибуток підприємств, розрахований за результатами такого звітного (податкового) року.

За несплату авансового внеску з податку на прибуток фінустанови притягуватимуть до відповідальності у вигляді штрафу в розмірах, визначених статтею 124 ПКУ. Тобто при затримці до 30 календарних днів включно - у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу; при затримці більше 30 календарних днів - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу. За умисну несплату - 25 % від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов'язання.

Нагадаємо, в НБУ пояснили, для чого скасували обмеження купувати в населення валюту за курсом не нижче за офіційний.

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини