Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Грант до 2 000 євро на старт бізнесу для ВПО та постраждалих від війни

Реклама

Проєкт BackHomeUA допомагає тим, хто хоче швидше повернутися в Україну, але через війну не має куди, і хто готовий розпочати власну справу на новому місці.

Для вас підшукають громаду, яка вас прийме, допоможуть зі стартом, нададуть міні-гранти, юридичну та маркетингову підтримку, посприяють з переговорами з місцевою владою та пошуком тимчасового житла.

Проєкт фокусується на двох цільових аудиторіях:

  • ВПО або громадяни, які повертаються із-за кордону та стають ВПО, оскільки не можуть проживати вдома через бойові дії, окупацію чи руйнування;

  • мешканці деокупованих або постраждалих від бойових дій громад, які зазнали людських або матеріальних втрат.

Для першої групи осіб пріоритет - адаптуватися на новому місці: знайти роботу, житло та соціально інтегруватися у нову громаду. Виклик, що стоїть перед другою групою - адаптуватись до нових обставин, коли втрачено джерела доходів, пошкоджено житло.

В обох групах проєкт BackHomeUA допомагатиме тим, хто готовий стати мікро-підприємцем, наприклад, відкрити ательє, міні-пекарню чи дитячий клуб. Серед ВПО підтримка надаватиметься за умов готовності вести підприємницьку діяльність у новому місці не менше року. Обов'язковою умовою надання підтримки є реєстрація бенефіціара фізичною особою-підприємцем.

Розмір міні-гранту, який можуть отримати заявники, становить від 500 до 2000 євро. Також бенефіціари отримають консультації з розробки бізнес-плану, організаційну, юридичну та маркетингову підтримку.

Основними критеріями відбору заявок є мотивація до підприємницької діяльності, готовність навчатися та опановувати нові навички, розуміння інвестиційних потреб бізнесу та наявність запиту в громадах на запропонований тип мікробізнесу.

Термін: до 31 грудня 2022 р.

Докладніше на сайті

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини