Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон про офіційну статистику

Реклама

Сьогодні, 16 липня, Верховна Рада прийняла в цілому Закон «Про офіційну статистику» (законопроект № 5886). «За» проголосувало 255 народних депутатів. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Законопроект розроблено на базі рамкового регламенту Євросоюзу, що дозволить максимально наблизитися до законодавства Європейського Союзу в сфері статистики.

"Під час повномасштабної війни всі урядові рішення, які впливають на життя громадян, мають прийматися ще швидше та ефективніше. Ухвалення нового Закону про офіційну статистику - логічний крок у цьому процесі. Усі дані мають бути доступні в режимі реального часу, ефективно отримані та опрацьовані. Це дасть змогу швидко ухвалювати важливі рішення не тільки уряду, а й підприємцям замість того, що витрачати час на бюрократію", - зазначив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Законом передбачається можливість створення IT-платформи, де всі процеси - від завантаження даних до розповсюдження - автоматизовані, уніфіковані та не залежать від людини. Також визначено пріоритет використання наявних даних з різних державних реєстрів для зменшення звітного навантаження на респондентів.

Це дозволить пришвидшити отримання якісних даних та заощадити бюджет та людські ресурси. Також подання паперових звітів для збору статистичних даних юридичними особами буде заборонено, що стане ще одним кроком до побудови paperless-країни.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини